ABA pojasnjuje, da je bila odločitev sodnikov pravilna

Košarka 17. Maj 202216:20 > 18:42 0 komentarjev
Foto: Aleš Fevžer

Včerajšnja odločitev sodniške trojke na drugi tekmi polfinalne serije ABA lige med Cedevito Olimpijo in Crveno zvezdo še zmeraj buri duhove, saj je bila na prvi pogled sporna. Toda vodstvo lige ABA pojasnjuje, da se delivci pravice niso motili.

Zavrtimo časovni stroj in se vrnimo k zadnjim sekundam rednega dela včerajšnjega srečanja, v katerem so zmaji izsilili odločilno tretjo tekmo.

Sodniki Milivoje Jovčić, Milan Nedović, Igor Dragojević so se po ogledu posnetka, na katerem se jasno vidi, kako je Luka Mitrović ob osebni napaki za nekaj stotink sekunde zamudil z improviziranim metom na koš. Zoranu Dragiću sicer osebne napake ne bi bilo potrebno storiti, saj bi Zvezda ob navadnem košu znižala na točko zaostanka.

A “Zoki” je dal omenjeni trojici dovolj dober razlog, da Zvezdi omogočijo vrnitev med “žive”, kar tolmačijo tudi s 1. oktobrom spremenjena pravila igre.

Zanimivo, da je FIBA iz 34. člena svojega pravilnika črtala ravno ta del, ki bi (po starem redu) Mitrovića postavil na črto za proste mete in Cedeviti Olimpiji bržčas zmago prinesel že po rednem delu srečanja.

Več o pravilih, ki jih je liga Mednarodna košarkarska zveza septembra preuredila in so v veljavo stopila 1. januarja 2022, si preberite TUKAJ.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!