Crvena zvezda zdaj v vlogi žrtve

Košarka 17. Maj 202213:40 > 13:431 komentar
Delite:
Foto: Aleš Fevžer

Čeprav s(m)o sprva napovedovali, da bo odločilna polfinalna tekma lige ABA med Crveno zvezdo in Cedevita Olimpijo na sporedu v petek, pa bo po novem odločitev o finalistu v beograjskem Pionirju padla v ponedeljek. Srbi so ob tem dodatno začinili serijo.

#related-news_1

Ob koncu tedna bo Beograd, resda z dvorano Arena, v znamenju evroligaškega zaključnega turnirja.  Pri KK Crvena zvezda so medtem prehiteli uradno naznanilo lige ABA in Cedevita Olimpijo ter sporočili, da bo po izenačenem rezultatu (1:1) tretja tekma polfinala na sporedu v ponedeljek ob 19.00 v dvorani Aleksandra Nikolića.

Ob tem pa je zanimiv spremni dopis, ki so ga ob sporočilu o začetku prodaja vstopnic objavili pri beograjskem klubu. “Naša ekipa tokrat še posebej potrebuje podporo. Ne le zaradi tekmeca s kakovostno ekipo, ampak tudi zaradi določenih ‘dogodkov’ ter poskusov oviranja naše ekipe na igrišču in zunaj njega. Žal smo temu priča že leta. Vedno ob istem času in na skoraj enak način. To se, žal, ponavlja tudi v tej sezoni v času, ko se začenja bitka za lovorike,” sporočajo Beograjčani.

Še pred potjo v Beograd Cedevita Olimpijo v sredo čaka druga tekma polfinala DP v Rogaški Slatini.

Spomnimo, kar nekaj iskric smo ”ulovili” že v peti četrtini ponedeljkove tekme v Stožicah. Duhove je burila predvsem odločitev sodniške trojke ob izteku rednega dela, zaradi česar sta Jurica Golemac in Edo Murić dejala, da je treba ”Crveno zvezdo premagati večkrat.” Zanimiv pa je bil po tekmi tudi komentar trenerja gostov Dejana Radonjića. Obregnil se je namreč ob osebne napake. “V oči bode število prostih metov. Olimpija jih je izvajala 42, mi le 15. V Evroligi igramo bolj trdo, pa tekmec nima toliko prostih metov,” je dejal. “To je rekel? Super. Moj odgovor? Veliko smo tekli in delali prodore. Oni so pač to zaustavljali. Nisem imel občutek, da bi nam kdo poklonil kakšno osebno napako,” mu je na daljavo odgovoril Golemac.

Komentari

Vaš komentar