Partizan protestno zaključuje sezono, grozi izpad v 3. ligo

Košarka 9. Jun 202218:22 > 18:28 0 komentarjev
Foto: Dragana Stjepanović

Košarkarji beograjskega Partizana ne nameravajo nastopiti v končnici srbskega državnega prvenstva. Tako so čeno-beli že zaključili sezono, piše na uradni spletni strani beograjskega kluba.

Kolegi iz Srbije poročajo, da imajo danes igralci Partizana prost dan, klub s Humske pa je v javnost spravil uradno sporočilo za javnost.

Objavljamo najpomembnejše delčke:

KK Partizan NIS je že zaključil s sezono 2021/22 in ne bo tekmoval v končnici domače Superlige. Tako odločitev je klub sprejel po dogajanju v finalni seriji ABA lige. Incidenti so povzročali prekinitev tekem, ogrožali varnost igralcev in članov strokovnega štaba, kazni, sramotenje srbske in regijske košarke pred celim svetom.

Strokovni štab in trener sta na konferenca javno kritizirala neodgovorne posameznike med navijači črno-belih, tako da samokritičnosti v našem klubu ni manjkalo. Žal apeli niso obrodili sadov.

S svojo potezo PArtizan NIS sporoča, da ne želi biti več del huliganskih dejanj neodgovornih subjektov, ki navijajo za Partizan ali Crveno zvezdo. Na podlagi vsega videnega sklepamo, da bi bil nov finale med kluboma dodaten poligon za izživljanje nasilnežev in bi to v svet poslalo še dodatno grdo sliko o našem športu.

Foto: Liga ABA/Dragana Stjepanović

Želja KK Partizan NIS je, da ima naš Beograd in naša Srbija v Evroligi dva predstavnika, s takšnim obnašanjem posameznikov in njihovim nekaznovanjem, pa do tega cilja nikoli ne bomo prišli. Letošnji zaključni turnir Evrolige je lep pokazatelj, da je možno športno prireditev organizirati brez enega samega incidenta.

Takšno stlaišče imajo vsi člani kluba, podprli so ga vsi člani, od uprave, predsednika, strokovnega štaba in seveda igralcev. Partizan ostaja na svoji poti, usmerjen na tekmovanja v regiji in pod okriljem Evrolige, brez kakršnih koli idej, da tekmuje v drugih ligah. Naj se težave v srbski košarki rešijo s skupnimi močmi. Samo tako gremo lahko naprej!

Športni pozdrav do naslednje sezone

KK Partizan NIS

Tekmec Partizana v polfinalu bi moral biti FMP, ki avtomatsko napreduje v finale srbskega DP, v drugem polfinalu se bosta pomerila Crvena zvezda in Mega Basket.

Se obeta selitev v “klet”?

Po pravici povedano smo nadvse presenečeni nad takšno odločitvijo Partizana. Ne obstjaa niti en razlog za takšno početje. S tem nastaja velika škoda za srbsko košarko, pa ne le ligi, ampak tudi za državo, ki vlaga v šport,” je dejal predsednik lige, Aleksandar Grujin ter dodal:  “Klubu ne bomo gledali skozi prste, stvari bomo sprejemali v skladu s pravnimi akti.”

Grujin je za srbske medije povedal še to, da od Partizana niso prejeli nobene uradne pritožbe in da so za njihovo odločitev izvedeli prek medijev. Če bodo pri krovni organizaciji tekmovanja (KSS) upoštevali svoj pravilnik, se bo Partizan v sezoni 2022/2023 preselili v tretji rang srbskega košarkarskega tekmovanja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!