Krka sestavlja mozaik: Dolenjci pripeljali novega centra

Košarka 29. Jul 202214:30 > 14:32 0 komentarjev
Foto: ABA liga

Pod obročem na položaju centra bo v novi sezoni za Krko igral hrvaški košarkar Mate Vucić. 24-letni igralec je kariero začel pri Kvarnerju, se kasneje preselil v Cibono, izkušnje pa ima tudi iz romunske lige in BiH.

“V Krko prihajam, ker mi je všeč klubska ideja in vizija pod taktirko trenerja Gašperja Okorna. Želim si, da bomo v prihajajoči sezoni zdravi in uspešni. Prepričan sem, da se bomo v vseh tekmovanjih borili za vrh. Pozdravljam podpornike in navijače KK Krka,” je ob podpisu pogodbe povedal Vucić.

“O novi okrepitvi je spregovoril direktor kluba, Jure Balažić: “Pod košem smo iskali igralca, ki je kvaliteten, borben, hkrati pa premore tudi nekaj izkušenj z igranjem Lige ABA. Ob tem smo pri njem začutili veliko željo po napredku.”

Foto: ABA liga

Izkušnje iz Cibone

Vucić (205 cm, 1997) je športno pot začel v reški ekipi Kvarner, kjer je igral med letoma 2014 in 2017.  Za tem se je za eno sezono preselil v moštvo Bosco Zagreb, od tu pa pred tremi leti v tabor zagrebške Cibone, kjer je ostal leto in pol.

Kariero je nadaljeval v Romuniji (SCMU Craiova) ter Bosni in Hercegovina (HKK Široki). V lanski sezoni je v državnem prvenstvu BiH beležil po 11.3 točke, 7.6 skoka in 2.2 podaji na tekmo.