MVP reprezentance do 20 let (še) ni prepričal Obradovića

Košarka 23. Sep 202113:12 0 komentarjev
Gregor Glas na tekmi slovenske reprezentance do 20 let. Foto: FIBA

Beograjski Partizan, kamor se je letos po 28 letih na klop vrnil legendarni Željko Obradović, je prijavil seznam košarkarjev za nastopanje v ligi ABA, a nanj ni uvrstil člana slovenske reprezentance do 20 let Gregorja Glasa.

Gregor Glas je letošnje poletje blestel v dresu slovenske reprezentance do 20 let in bil ob zmagi na turnirju v Grčiji izbran za najkoristnejšega košarkarja. Na petih tekmah je v povprečju prispeval 18,4 točke, pet skokov in 2,6 asistence, uspešno pa je v minuli sezoni nastopal tudi v srbski ligi za beograjski Dynamic. Njegove igre je opazil tudi Željko Obradović in ga povabil na preizkus.

Po mesecu dni so se v strokovnem štabu Partizana odločili, da Glas ne bo del moštva v novi sezoni, čeprav so za zdaj za nastopanje v ligi ABA prijavili le 11 košarkarjev. Partizan bo nastope sicer začel v ponedeljek, 27. septembra, z gostovanjem v Zadru.

Trenutno torej še ni znano, kje bo v novi sezoni nastopal 20-letni Slovenec, ki se v Srbiji kali zadnji dve sezoni. V Dynamic se je sicer preselil leta 2019 iz Kopra Primorske.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!