Zmaji pljunili v roke: “Spočiti smo in polni elana za delo”

Košarka 9. Avg 202121:33
Jurica Golemac, Cedevita Olimpija
Jurica Golemac, trener KK Cedevita Olimpija

Košarkarji Cedevite Olimpije so v ljubljanski dvorani Stožice začeli s pripravami na novo sezono 2021/22 v kateri bodo branili državni naslov. Glavnino pripravljalnega obdobja bo četa glavnega trenerja Jurice Golemca opravila v Ljubljani, le v začetku septembra bodo kratko obdobje preživela v hrvaški Opatiji, kjer jo čaka pripravljalni turnir.

Na dopoldanskem treningu je Golemac najprej pozdravil večinoma mlade košarkarje Dana Duščaka, Luko Ščuko, Alena Hodžića, Miho Cerkvenika, Žigo Daneua, Nila Jovanovića in Roberta Jurkovića, na večernem treningu pa sta se ekipi pridružila še Mangok Mathiang in Marko Radovanović, ki sta v Ljubljano prispela minuli konec tedna.

Vsi preostali košarkarji se bodo moštvu priključili v prihajajočih dneh, tudi člani slovenske reprezentance, četrte na olimpijskih igrah v Tokiu, Jaka Blažič, Edo Murić, Žiga Dimec in Luka Rupnik.

Golemac: Ne želimo, da pride do poškodb

“Spočiti smo in polni elana za delo. Pripravljalno obdobje za igralce zagotovo ni lahko. Čakamo, da se vsi skupaj zberemo in da se začne trdo delo. Na začetku bo seveda večji poudarek na pridobivanju fizične moči, kasneje pa bo na vrsti tudi uigravanje taktike in in igra pet na pet. Zagotovo moramo najprej opraviti vse zdravstvene preglede, da vidimo, v kakšnem stanju se nam bodo fantje pridružili na pripravah, da jih lahko pripravimo na delo, saj si ne želimo, da pride do poškodb,” je po uvodnem treningu povedal Golemac.

Košarkarji Cedevite Olimpije so 30. maja osemnajstič postali državni prvaki. V finalu lige Nova KBM so bili s 3:0 v zmagah boljši od Krke, tretjo tekmo v Stožicah so dobili z 80:68.

Komentari

Vaš komentar