NBA realnost: Začetek ob božiču, manj kot 82 tekem…

Liga NBA 23. Okt 202020:13 > 20:17
Kevin C. Cox/Getty Images

Upravni odbor NBA bo razpravljal o tem, kakšno podobo naj ima nova sezona, na "tapeti" pa bodo tudi teme, kdaj naj se liga sploh začne, koliko tekem naj ima redni del in ali je smiselno v dvorane spustiti kaj gledalcev.

Kot poroča ESPN naj bi nekateri udeleženci sestanka navijali za to, da se sezona začne 25. decembra, torej za božič, saj je ta datum v ZDA tako ali tako vedno namenjen gledanju košarke. Še en predlog je povezan z začetkom lige na dan Martina Luthra Kinga, v drugi polovici januarja.

Komisijonar lige Adam Silver je dejal, da so si za cilj zadali naslednje: sezona bo standardna, torej bomo imeli 82 tekem rednega dela in končnico, poleg tega bo vsaka ekipa igrala v svoji dvorani, pred publiko, vendar z omejeno prisotnostjo gledalcev.

Če oblasti slučajno še ne bi dovoljevale obiska tekem, s sezono vendarle ne mislijo čakati. Nekateri predstavniki klubov so pristaši koncepta, po katerem bi se sezona igrala v skrajšanem obsegu, pa tudi potencialno organiziranje novega “mehurčka”.

Ključni datum za končno odločitev je 30. oktober, saj mora liga ekipe o sklepih obvestiti vsaj osem tednov pred prvimi tekmami.