Vujačić blizu povratku v ligo NBA

Liga NBA 7. Jan 201410:38 > 13:49

Ljubljana – Saša Vujačić je tik pred povratkom v ligo NBA, ki bo očitno zelo kratek, saj je tik pred podpisom 10-dnevne pogodbe z Los Angeles Clippers.

Saša Vujačić je bil že poleti zelo blizu povratka v Los Angeles, a takrat v tabor Lakersov, tokrat pa je tik pred podpisom pogodbe z mestnimi tekmeci jezernikov, Clippersi. Slednji so se po številnih poškodbah znašli v velikih težavah, ki so se še povečale po težavah Chrisa Paula. Clippersi se za zapolnitev nastale vrzeli odločajo med Vujačićem in Hedom Turkoglujem, ki je prav tako prost igralec.

Po porčanju ESPN-a bodo Clippersi z enim izmed omenjene dvojice že v kratkem podpisali 10-dnevno preizkusno pogodbo, nato pa se odločali o nadaljnih korakih.

Vujačić je nazadnje dve leti igral v Turčiji, pred letošnjo sezono pa napovedal povratek v ligo NBA, a vse do danes še ni našel delodajalca.

Največjo menjavo so v teh dneh opravili pri Clevelandu in Chicagu. Biki so h konjenikom poslali Loula Denga, v nasprotno smer pa je odšel Andrew Bynum, ob tem pa so dobili še tri izbore na naborih, kar nekaj pa bodo prihranili tudi pri salary capu.

Clippersi so kljub številnim poškodbam sinoči prišli do nove zmage, potem ko so bili s 101:81 boljši od skromnega Orlanda.

Liga NBA:

Philadelphia 76ers : Minnesota Timberwolves 95:126
Brooklyn Nets : Atlanta Hawks 91:86
Los Angeles Clippers : Orlando Magic 101:81

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images