Giannisu vseeno za gore denarja, želi le zmagovati

Liga NBA 14. Nov 202010:55 > 11:01
Al Bello/Getty Images

Giannis Antetokounmpo ima priložnost, da za vrtoglavo maksimalno petletno pogodbo kariero nadaljuje pri Milwaukeeju, ostale franšize Lige NBA pa pozorno spremljajo, kakšen bo njegov naslednji korak.

Marsikdo dvomi, da bo Giannis ostal v Milwaukeeju, ki ga je iz grškega drugoligaša Filathlitikosa leta 2013 na naboru izbral kot 15. igralca. Zato se tekmeci tudi pripravljajo na agresiven pristop na košarkarski tržnici. Številni so prepričani, da bo 211 cetinemtrov visoki orjak vsaj poslušal, kaj bodo ponudili tekmeci.

“Povsem jasno je: Želim zmagovati. Denar me ne zanima. Moja družina je preskrbljena, preskrbljeni so moji otroci in vnuki, tako da denar ni pomemben, zmage so. Dokler lahko zmagujemo in ustvarimo zmagovalno kulturo, bo dobro. Ne vem, kakšen je načrt franšize, a vse je odvisno od njihove odločitev. Če bodo sprejeli pravo odločitev, bom ostal še vrsto let, če ne, pa bomo videli. NBA je posel in treba je iti iz dneva v dan. Upam, da lahko uspemo skupaj,“ je povedal Giannis.

Lastnik Dallasa Mark Cuban je možnost, da pripelje Grka, enkrat že “izpustil“, zdaj pa naj bi bil odločen, da poskrbi za odmeven prestop. Namreč leta 2013 je Donnie Nelson, ki slovi kot velik poznavalec evropske košarke, svetoval, naj Dallas na naboru izbere Antetokounmpa, ki je bil takrat povsem neuveljavljeno ime tudi v Evropi. Mavsi so izbirali kot 13., a so se odločili za Kellyja Olynyka, ki so ga zatem poslali v Boston.

Ko mu je naslednjič Nelson svetoval, Cuban napake ni ponovil in je pred dvema letoma vse naredil, da je teksaška franšiza na naboru dobila Dončića.