Beno Udrih znova v Ligi NBA!

Liga NBA 17. Nov 20208:43 > 8:54
Getty Images, Gregory Shamus

Nekdanji slovenski košarkar Beno Udrih se vrača v Ligo NBA. V prihodnji sezoni bo pri moštvu New Orleans Pelicans zadolžen za razvoj igralcev.

38-letni Udrih je tako del celovite prenove strokovnega štaba franšize, kjer je prvi zvezdnik Zion Williamson. Nekdanji organizator igre, ki je eden od treh slovenskih košarkarjev s prstanom v Ligi NBA, je bil v prejšnji sezoni pomočnik trenerje pri Westcester Knicks (podružnica NY Knicks) v razvojni ligi NBA.

Moštvo New Orleans Pelicans je pred novo sezono prevzel trener Stan Van Gundy, ki je pripeljal pet novih trenerjev, med njimi tudi Udriha.

Slednji je v Ligi NBA igral kar 13 sezon (2004-2017), pri Pelicansih pa bo skrbel za razvoj košarkarjev. Ob Williamsonu sta pomembna člana ekipe še Brandon Ingram in Lonzo Ball.

Nekdanji slovenski reprezentant je v Ligi NBA odigral 831 tekem in v povprečju dosegal 8,4 točke in 3,4 podaje na tekmo. Nosil je dres San Antonia, Sacramenta, Mulwaukeeja, Orlanda, New Yorka, Memphisa, Miamija in Detroita. Ob tem je v Evropi igral še za Hopse iz Polzele, Union Olimpijo, Maccabi iz Tel Aviva, Saratov, Olimpio Milano in Žalgiris.