Toronto Raptors bodo domovali v Tampi

Liga NBA 20. Nov 202020:06 > 20:16
Vaughn Ridley/Getty Images

Košarkarji v ligi NBA čez mesec dni začenjajo novo sezono, edina kanadska ekipa, Toronto Raptors, pa bo domače tekme do nadaljnega igrala v Tampi na Floridi.

Prvaki iz leta 2019 niso dobili dovoljenja oz. izjeme kanadske vlade za ukinitev 14-dnevne karantene pri prehodu ameriške meje, zato so se za začasno domovanje dogovorili s Tampo na Floridi. Tekme bodo igrali v dvorani Amalie Arena, ki sicer gosti tudi prvake hokejske lige NHL, Tampa Bay Lightning.

V podobni situaciji so bili letos tudi baseballisti Toronto Blue Jays, ki so domače tekme igrali v Buffalu.

“Raptors so skrbno sodelovali z odgovornimi zdravstvenimi ogranizacijami na lokalnem, provincialnem in državnem nivoju, da bi si zagotovili dovoljenje, da sezono 2020-21 odigramo v domačem mestu, v Scotiabank Areni”, je v izjavi zapisal predsednik kluba Masai Ujiri. 

“Pogovori so bili plodni in imeli smo veliko podpore za protokole, ki smo jih predlagali. Na koncu pa je trenutna zdravstvena situacija v Kanadi, skupaj z nujo, da čim prej določimo, kje bomo igrali, pripeljala do odločitve, da sezono 2020-21 začnemo v Tampi na Floridi.”

Ujiri je dodal še, da bo klub, skupaj z ligo NBA, še naprej sodeloval z kanadsko vlado v upanju, da se lahko ekipa čim prej vrne v Toronto.