Obračun velikanov za vstop v finale lige NBA na Sport Klubu

Liga NBA 16. Maj 201422:21 > 22:57
Ljubljana – V ligi NBA nas čaka le še češnja na vrhu smetane ali creme de la creme, kakorkoli želite. V finalu vzhodne konference se bosta udarila Indiana in Miami (prva tekma v nedeljo ob 21:30 v živo na SK 1), v finalu zahodne pa San Antonio in Oklahoma (prva tekma v torek ob 3:00 v živo na SK 1).
V igri za naslov v ligi NBA so ostala le še štiri najboljša moštva rednega dela. Na vzhodu Indiana Pacers in Miami Heat, na zahodu pa San Antonio Spurs in Oklahoma City Thunder. Najboljši med najboljšimi. Sklepna dejanja najmočnejše košarkarske lige na svetu si boste ekskluzivno lahko ogledali na programih Sport Kluba. Že v nedeljo ob 21:30 na SK 2 spremljajte prvo tekmo med Indiano in Miamijem, v noči na torek pa na SK 1 ob 3:00 sledi prvi obračun med San Antoniem in Oklahomo.
Indiana in Miami sta se na zadnji stopnički pred velikim finalom srečala že pred letom dni. Takrat so po sedmih tekmah slavili LeBron James, Dwayane Wade, Chris Bosh in druščina. A letos ima v primeru odločilne sedme tekme prednost domačega igrišča Indiana, kar bi se lahko izkazalo za odločilno. Kljub temu je vročica v vlogi favorita, sploh glede na najbolj prepričljive predstave v prvih dveh krogih.
Prava srhljivka nas čaka tudi na zahodu, kjer se bosta udarila San Antonio in Oklahoma. Teksačani so s svojimi veterani znova med najresnejšimi kandidati, navijače lahko skrbi le poškodba najbolj razpoloženega med njimi, Tonyja Parkerja. Thunderji se zanašajo predvsem na MVP rednega dela Kevina Duranta in Russella Westbrooka, ki sta sposobna tudi sama odločiti srečanje.
Finalista je v tem trenutku nemogoče napovedati. Enačba je preveč zapletena celo za največje poznavalce, tako da se nam pridružite in skupaj z nami spremljajte zanimiv razplet lige NBA. 

Liga NBA, končnica:
Finale vzhodne konference, nedelja ob 21:30 v živo na SK 2:
Indiana Pacers – Miami Heat /0:0/
Finale zahodne konference, torek ob 3:00 v živo na SK 1:
San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder /0:0/
// – izid v zmagah, igrajo na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-1.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images