Kako se bo odločil James?

Liga NBA 11. Jul 201413:44 > 14:50

Ljubljana – Po pisanju ameriških medijev bo prvi zvezdnik lige NBA LeBron James že v naslednjih 48 urah sporočil svojo odločitev, kje bo nadaljeval kariero.

LeBron James je izkoristil člen v pogodbi in po štirih letih prekinil svojo pogodbo z Miamijem. Kje bo nadaljeval svojo kariero, naj bi sporočil v kratkem. James se je v minulih dneh sestal tudi s predsednikom vročice Patom Rilyjem, ki mu je ponudil novo pogodbo in svojo vizijo Miamija v naslednjih sezonah. Dogovor, pričakovano, ni bil sklenjen, saj je James zahteval nekaj več časa, da o vsem skupaj razmisli in odločitev sprejme skupaj s svojo družino.

Ob Miamiju zelo visoko kotirajo tudi delnice Clevelanda, kjer je James začel svojo NBA kariero. Cavaliersi prvemu zvezdniku lige ponujajo maksimalno pogodbo, česar mu Miami ne more, ter mlado in poletno ekipo na čelu s Kyriem Irvingom in Andrewom Wigginsom, prvim izborom na letošnjem draftu.

James se bo v soboto odpravil proti Braziliji, kjer si bo v živo ogledal finale svetovnega prvenstva med Argentino in Nemčijo. Nekateri ameriški novinarji poročajo, da bo James odločitev sporočil tik pred odhodom, spet drugi pa so prepričani, da se bo to vendarle zgodilo nekoliko kasneje.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images