James: To je nekaj več od košarke

Liga NBA 14. Jul 201415:31 > 15:40

Ljubljana – LeBron James z odločitvijo, da se po štirih letih in dveh osvojenih naslovih iz Miamija vrne v domači Cleveland, ni presenetil nikogar. Ne zameri mu niti predsednik vročice Pat Riley.

“Moj odnos s severo-vzhodnim Ohiom (Cleveland in okolica, op. p.) je večji od košarke. Tega pred štirimi leti nisem ugotovil. Sedaj razumem. Pred tem, ko je kogarkoli zanimalo, kje bom igral košarko, sem bil deček iz severo-vzhodnega Ohia. Tam sem shodil, prvič tekel, jokal in krvavel. Zaradi vsega tega ima posebne mesto v mojem srcu,” je ob napovedi povratka v Cleveland dejal LeBron James.

“Ko sem zapustil Cleveland, sem bil na misiji, želel sem osvojiti prvenstvo in uspelo nam je dvakrat. Toda Miami je že poznal ta občutek, moje mesto ga še ne pozna in moj cilj je, da ga spozna,” je LeBron nakazal, kaj bo njegova glavna misija v drugem obdobju v Clevelandu.

Z odhodom Jamesa je brez dvoma konec neke ere Miamija in razpad “velike trojke” na Floridi. Po Jamesu naj bi se poslovil tudi Chris Bosh, ki je tik pred odhodom v Houston, v ekipi očitno ostaja le Dwayane Wade. “Najtežje mi je bilo zapustiti tisto, kar sem zgradil v Miamiju skupaj s soigralci. Prav nič nikoli ne bo spremenilo tistega, kar smo dosegli,” je pojasnil James.

Riley: Sem razočaran, vendar ga ne krivim”Ne glede na to, kako sem razočaran z odločitvijo LeBrona, nihče ne more kriviti osebe, ki se želi vrniti domov. Zadnja štiri leta so bile čudežne za Južno Florido, navijače Heata, naš klub in za vse igralce, ki so bili del moštva. LeBron je fantastični vodja, športnik, soigralec in oseba in žal nam je, ker odhaja,” je dejal predsednik Miamija Pat Riley, ki si je Jamesa seveda želel obdržati v ekipi, in dodal: “Naredili bomo vse, da še naprej zmagujemo in se v naslednjih letih borimo za naslove. Dokazali som, da to lahko naredimo in znova bomo.”

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images