Zoran Dragić vse bližje ligi NBA

Liga NBA 11. Sep 201412:01 > 12:18

Ljubljana – Zoran Dragić nikoli ni skrival, da se želi enkrat v prihodnosti preizkusiti v ligi NBA. Želja bi se mu lahko uresničila že v bližnji prihodnosti, saj je z dobrimi igrami na svetovnem prvenstvu v Španiji znova opozoril nase in svoje sposobnosti.

Odlične igre Zorana Dragića na svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je Slovenija svojo pot končala po četrtfinalnem porazu proti (pre)močni ZDA, niso ostale neopažene niti onkraj velike luže. Mlajšega od bratov Dragić je opazil tudi sloviti ESPN, ki deli mnenje nekaterih drugih medijev in piše, da se bo Ljubljančan v ligo NBA preselil še pred začetkom nove klubske sezone.

Tudi Zoran je priznal, da se nekaj kuha, a seveda ni želel izdati podrobnosti. “Čutim, da sem pripravljen na ligo NBA,” je odločen Dragić, ki bi najraje zaigral ob boku brata Gorana v Phoenixu.

Položaj bi se lahko zapletel le pri odškodnini, saj je Dragić še vedno član Unicaje. Klub iz Španije lahko zapusti ob plačilu odškodnine, ki naj bi znašala 750 tisoč evrov. Za ameriške klube omenjena vsota zagotovo ne bi smela predstavljati prevelikega zalogaja.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images