Bosta Gogi in Zoki kmalu združila moči?

Liga NBA 23. Sep 20149:28 > 9:51
Ljubljana – Liga NBA bo v naslednji sezoni še malce bolj privlačna za slovenske ljubitelje košarke, saj se zdi, da je Zoran Dragić le še korak oddaljen od tega, da pri Phoenixu združi moči z bratom Goranom.

Že nekaj časa se govori, da je Zoran Dragić tik pred vstopom v ligo NBA. Da lahko igre v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, je mlajši od bratov Dragić nazadnje dokazal na svetovnem prvenstvu v Španiji, kjer je s svojimi igrami nase opozoril tudi ameriško novinarsko srenjo. Zoran ne skriva, da bi kariero onkraj velike luže najraje začel ob boku brata Gorana pri Phoenixu.
Zdi se, da je ljubezen obojestranska, kar potrjuje tudi zapis v ESPN-u, ki piše, da naj bi bili pri Phoenixu tudi pripravljeni plačati odškodnino za slovenskega reprezentanta. Unicaja si od predčasnega odhoda Dragića obeta 850 tisoč evrov in ker lahko moštva iz ZDA po zakonu plačajo za odškodnino le dobrih 450 tisoč evrov, bo preostalih slabih 400 tisoč evrov moral plačati igralec sam, vendar bo tudi ta vsota kasneje všteta v njegovo plačo.
Ni jih malo, ki so prepričani, da je dokončna potrditev prestopa le še vprašanje časa. Slovenija pa bi s tem postala ena redkih držav, ki bi imela bratsko navezo v ligi NBA.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images