SK 2 ob 21:30: Visokoleteči Toronto doma gosti Kratkohlačnike!

Liga NBA 21. Dec 201416:42 > 16:42

Nocoj boste na Sport Klubu na svoj račun znova prišli ljubitelji severnoameriške košarkarske lige NBA, saj bomo na našem drugem kanalu SK 2 ob 21:30 prenašali obračun med Torontom in New Yorkom. Edina kanadska ekipa v ligi NBA je letos na 27 tekmah izgubila samo šestkrat in zaseda prvo mesto tako v Atlantski diviziji kot tudi Vzhodni konferenci, New York pa je ravno nasprotno v katastrofalni formi, saj je letos na 29 tekmah zmagal vsega petkrat. Prav nihče letos ni izgubil tolikokrat, kot Kratkohlačniki (24-krat), niti Philadelphia, ki po ocenah poznavalcev velja za najslabšo ekipo v ligi. Tekmeca v Atlantski diviziji se srečata drugič v letošnji sezoni, status favorita pa seveda pripada domačemu Torontu. Kratkohlačniki imajo tudi precej težav s poškodbami, saj bo tekmo izpustil J.R. Smith, Cleanthony Early in Carmelo Anthony imata prav tako nemalo težav s kolenom. Derek Fisher, novinec med trenerji, počasi izgublja zaupanje navijače New Yorka, pa čeprav so mu mediji še vedno naklonjeni in menijo, da svoje delo dobro opravlja. Kakopak, v okviru svojih zmožnosti. Navijači že zahtevajo njegovo glavo, zato Fisher prav veliko časa nima, da popravi rezultate svojega moštva. 
Toronto bo seveda še toliko težji nasprotnik, ker ima za seboj najboljši uvod v novo sezono v zgodovini, trenutno je v nizu petih zaporednih zmag. Kyle Lowry je v življenjski formi in je verjetno še najbolj zaslužen za izjemno formo Raptorsov. Na tekmo letos v povprečju dosega 20 točk in 8 podaj, zato se o njem že piše kot o morebitnem kandidatu na naziv MVP igralca v rednem delu sezone. 
Toronto morda nima najbolj kvalitetne zasedbe v ligi, a zato igralci garajo in dihajo drug za drugega. Ameriška javnost pričakuje gladko zmago domačih, saj je Toronto na tekmah proti ekipam iz Atlantske divizije že naporanežn (štiri tekme, štiri zmage).  

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images