SK 1 ob 23:00: James se s Clevelandom prvič vrača v Miami!

Liga NBA 25. Dec 201416:24 > 16:26
Božično-novoletni prazniki so tisti čas v letu, ko se tudi največja športna tekmovanja na svetu, z nekaj izjemami, prekinejo. V Angliji in Združenih državah Amerike pa je ravno to tisti čas v letu, ko svojim športnim navdušencem ponujajo največ zanimivega doganja, na travnatih zelenicah oz. na parketu. Božični dan na Sport Klub tako prinaša kar trojni prenos tekem v severnomeriški profesionalni košarkarski ligi NBA. Nocoj si boste na našem prvem programu namreč lahko ogledali kar tri tekme … Z ekskluzivnimi prenosi bomo začeli že ob 18:00, ko se bosta v največjem ameriškem mestu med seboj udarila New York in Washington, ob 20:30 se bo festival košarke nadaljeval v Teksasu, kjer se srečata San Antonio Spurs in Oklahoma City, ob 23. uri pa za konec sledi še spektakularno srečanje Miamija in Clevelanda, ko se bo prvi zvezdnik lige LeBron James vrnil na prizorišče zločina, na Florido, kjer je preživel zadnjih nekaj let in z Vročico osvojil kar dva šampionska prstana. Ljubitelji košarke boste sicer na svoj račun prišli tudi na programu SK 2, saj bomo na tem kanalu ob 17:30 prenašali tekmo turškega državnega prvenstva med Bešiktašem in Eskisehirjem. Ne pozabite; božič je čas druženja z najbližjimi, a tudi s Sport Klubom!


Prvi zvezdnik Lige NBA LeBron James se vrača na “prizorišče zločina”, v Miami, kjer je igral zadnja štiri leta in osvojil dva šampionska prstana. Zdaj James seveda znova igra za svoje matično moštvo Cleveland, tokrat pa na Florido prihaja ob pomoči Kevina Lova in Kyrieja Irvinga … Skupaj zdaj tvorijo t.i. veliko trojko, potem ko je razpadla Miamijeva naveza James – Bosh – Wade. S selitvijo Jamesa nazaj v Cleveland se je razmerje med omenjenima moštvoma, ki imata ravno zaradi tega igralca v zadnjih letih veliko, vroče rivalstvo, močno spremenilo. Cleveland prihaja na “Južno obalo” kot velik favorit za zmago. Prednost domače Vročice je zgolj v dolgi domači klopi. Morda v Miamiju nimajo ravno zvezniških rezervistov, kot jih imajo Cavsi v Tristanu Thompsonu, Dionu Waitersu in Shawnu Marionu, vseeno pa imajo nekaj doma vzgojenih nadarjenih mladincev.
James se ne boji odziva Miamijevih navijačev ob vrnitvi “domov”, kjer pa nikoli ni bil zares njegov dom. Heat je iz njega preprosto naredil zvezdnika z dvema šampionskima prstoma, zdaj pa s tem znanjem znova igra tam, kjer je njegov pravi dom, v Clevelandu. “Lagal bi, če bi dejal, da nisem razmišljal o tem, kako bi se bilo vrniti v Miami. Tam sem igral štiri leta, dvorana je odlična, še boljši so navijači,” je na uradni tiskovni konferenci pred tekmo povedal James. Tudi v taboru domače Vročice obljubljajo, da se vnovičnega srečanja s svojim nekdanjim soigralcem izjemno veselijo.
James ohranja stike z določenim igralci Vročice, kot je potrdil sam, še naprej goji veliko prijateljstvo z Dwaynom Wadom. “James se je odločil prav. Vrnil se je domov. Nikomur ne moreš očitati ničesar, če se odloči vrniti domov,” pa je na tiskovni konferenci povedal Wade. Jamesa domači navijači ne bodo izžvižgali, kar se je denimo pripetilo leta 2010, ko se je igralec z novim delodajalcem prvič vrnil v rodni Cleveland. Ostalo je zgodovina; Miami je štirikrat zapored nastopil v velikem finalu lige NBA.
Konjeniki iz Clevelanda so trenutno na drugem mestu v Centralni diviziji, letos dobili 16 tekem in jih izgubili 10, pred njimi na lestvici pa so zgolj Chicago Bulls. Miami Heat, ki je član Jugovzhodne dvizije, pa trenutno zaseda tretje mesto za Atlanto in Washingtonom. Letos je Vročica sicer zmagala na 13 tekmah, izgubila pa jih je 15. 

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images