SK 1 ob 23:55: Silvesterski večer v družbi Lige NBA: Clippersi gostijo Knickse!

Liga NBA 31. Dec 201414:58 > 15:01
Nocoj si boste vsi ljubitelji košarke na Sport Klubu lahko ogledali tekmo v Severnoameriški profesionalni ligi NBA. Na silvesterski večer se bosta med seboj v Los Angelesu udarila LA Clippers in New York Knicks, zaradi časovne razlike pa se bo tekma začela samo pet minut pred začetkom novega leta. V Staples Centru Clippersi danes pravzaprav gostijo eno najslabših ekip v letošnji sezoni, zato bodo pred domačimi gledalci veliki favoriti … LA je letos zmagal 21 tekem, 11 jih je izgubil, pred domačimi gledalci pa ima razmerje 11 – 4. Clippersi so letos za številne poznavalce košarke celo tihi favoriti za naslov prvaka v NBAju, res pa je, da v zadnjem času ne igrajo tako dobro. Pred dvema dnevoma so imeli ogromno težav z Utahom, sicer pa so izgubili tri od zadnjih petih tekem v ligi. Res je tudi, da so naleteli na nekaj ekip z zelo dobrimi obrambami, kar pa ne bo tako nocoj, ko prihajajo na Vzhodno ameriško obalo Kratkohlačniki. Letos je New York skupaj s Philadelphio najslabša ekipa lige, saj je dobil smao petek tekem in jih izgubil kar 28, v gosteh pa je od 15 tekem dobil zgolj dve. Knicksi so izgubili 18 od zadnjih 19 tekem. Igralcem New Yorka kritiki najbolj očitajo pomanjkajo želje in borbe na igrišču, ta ekipa po njihovem mnenju nima srca. Za nameček pa se Knicksi ubadajo še s silnimi težavami s poškodbami. Tekmo si nocoj, če boste silvestrski večer preživeli doma pred televizijskimi zasloni, lahko v živo ogledate na našem prvem kanalu SK 1. Prenos se bo začel ob 23:55!


Knicksi bi danes lahko igrali brez poškodovanega Carmela Anthonyja, ki si je proti Portlandu spet načel svoje poškodovano koleno. Težave imajo tudi Bargnani, Stoudemire, Smith in Dalembert. Zanimivo bo videti, kako se bodo gostje zoperstavili ofenzivnim domačim igralcem, kot so Griffin, Jordan & Co. Knicksi se, ko nimajo možnosti, letos zgodaj predajajo, zato je visoka domača zmaga prav mogoča. 
New York je v lanski sezoni izgubil izgubil obe tekmi proti Clippersom, zadnjo januarja letos z rezultatom 109:95 pred domačimi gledalci. Tekmecev s Kalifornije Kratkohlačniki pravzaprav niso premagali že vse od aprila leta 2012, ko so bili doma boljši z 99:93. 

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images