SK 2 ob 21:30: V Clevelandu veliki obračun med Jamesom in Durantom!

Liga NBA 25. Jan 201515:07 > 15:07
Poleg ljubiteljev nogometa in hokeja nocoj na svoj račun pridete tudi košarkarski navdušenci, saj bomo v večernih urah na Sport Klub prenašali dvoboj Severnoameriške košarkarske lige NBA med Clevelandom in Oklahomo Cityjem. Nocoj se po 11 mesecih med seboj srečata zvezdnika LeBron James in Kevin Durant … Navdušenci se še spominjajo zadnje tekme, ko je Jamesu tekmecu za zmago Miamija nasul 33 točk, potem pa parket zapustil z okrvavljenim nosom. Letos gre ekipama obeh zvezdnikov precej slabše od pričakovanega … James se je vmes seveda vrnil v Cleveland, kjer pa se s soigralci še ni znal “uglasiti”, kot bi si želeli navijači. Škripa v obrambi, Kevina Lova trener po mnenju kritikov ne zna prav uporabiti, David Blatt ni več siguren za svojo službo. V taboru Oklahome pa imajo kopico težav s poškodbami, saj so letošnjo sezono slabo začeli že zaradi poškodb Duranta in Russella Westbrooka. Tekmo v Clevelandu si lahko nocoj ob 21:30 ogledate na našem drugem kanalu SK 2!


Cleveland je sicer trenutno v nizu petih zaporednih zmag, zato je medijski pritisk na trenerja Blatta nekoliko pojenjal, dvig forme pa sovpada z vrnitvijo Jamesa v prvo peterko. K dobrim predstavam je veliko pripomogla tudi najnovejša okrepitev, J.R. SMirth, ki v povprečju na tekmo doseže 15,6 točke. Vseeno bo glavni dvoboj na parketu pripadel zvezdnikoma Jamesu in Durantu, ki sta v NBAju, če sta le dobrega zdravja, verjetno najboljša igralca.
Tekma je, sodeč na uvrstitev na razpredelnici, bolj pomembna za Oklahomo, ki se s Phoenixom naših bratov Dragić bori za uvrstitev v končnico v Zahodni konferenci. Pri Clevelandu bojazni, da bi ostali brez izločilnih bojev, že dolgo ni več.

Author: L.S., Foto: Getty Images