SK 1 ob 01:00: Vroči Konjeniki v Clevelandu gostijo Portland!

Liga NBA 28. Jan 201516:00 > 16:00
Nocoj se bosta v Quicken Areni v Clevelandu na tekmi v Severnoameriški profesionalni košarkarski ligi NBA srečala domači Cleveland in Portland, ki sta vsah v svoji konferenci blizu vrhu … Konjeniki so sicer trenutno peto moštvo Vzhoda, dobili so 26 tekem in jih izgubili že 20, Trail Blazersi pa so trenutno tretji na Zahodu, saj so dobili že 32 tekem in izgubili vsega tri tekme. Košarkarji Portlanda so sicer spočiti, saj je bila njihova tekma z Brookylnom pred dvema tednoma zaradi napovedovanega snežnega viharja odpovedana in prestavljena. Če bo to prednost za goste, pa se Cleveland lahko pohvali s sedmimi zaporednimi zmagami, zato so Konjeniki trenutno ena najbolj vročih ekip v ligi. Če so LeBron James & Co. v novo sezono krenili neprepričljivo in serijsko izgubljali v božično-novoletnem času, se zdaj zdi, da so vendarle ujeli formo, tudi zato, ker se je v začetno enajsterico vrnil prej fizično izčrpani prvi zvezdnik lige. Kako bo nocoj, izveste na Sport Klubu; tekmo bomo od 1. ure zjutraj naprej v noči na četrtek prenašali na našem prvem programu SK 1!


Cleveland se lahko za svojo vročo formo zahvalijo predvsem navezi James – Kyrie Irving, ki končno deluje tako, kot so si navijači želeli. Slednji na zadnjih tekmah odlično meče z razdalje, je natančen in zanesljiv, za zadnjih sedmih tekmah za tri točke meče kar 54-odstotno natančno. Konjeniki so trenutno med desetimi moštvi v NBAju, ki v povprečju dosegajo največ točk na tekmo, res pa je tudi, da so bili med njihovimi nasprotniki med drugim tudi razglašeni Lakersi, pa Utah Jazz in kar trikrat Hornetsi.
Portland je prejšnji teden dve tekmi odigrla brez LaMarcusa Aldridga in brez njega vknjižil dva zaslužena poraza. Damian Lillard in Wesley Matthewsa ob odsotnosti prvega zvezdnika svoje ekipe nista našla forme. V soboto, ko se je Aldridge vrnil na parket, je celotna ekipa igrala precej bolje, nanj pa trener Portlanda računa tudi danes, saj bojo svojo operacijo kolena prestavil do konca sezone.
Liga NBA na Sport Klubu, Cleveland – Portland

V živo ob 01:00 na SK 1

Author: Luka Svetina, Foto: Getty Images