Brata Dragić iz Phoenixa odhajata v Miami

Liga NBA 20. Feb 201511:48 > 11:53

Ljubljana – Drame okoli prestopa Gorana Dragića je konec. Najboljši slovenski košarkar bo skupaj z mlajšim bratom Zoranom kariero nadaljevali pri Miamiju.

“Hvala navijačem, soigralcem in prijateljem v Phoenixu. Vsi ste poskrbeli, da je bil klub moj drugi dom. Čeprav so bile moje zadnje besede slišati ostreje, kot bi si želel, sem čutil, da kot igralec, ki stremi k temu, da bi postal najboljši in v vseh pogledih pomagal svoji ekipi, potrebujem nekaj, kar mi bo bolj ustrezalo,” je ob odhodu iz Phoenixa sporočil Goran Dragić, ki pri Sunsih v zadnjem času ni bil zadovoljen s svojo vlogo.

Kapetan slovenske reprezentance in mlajši brat Zoran bosta na Floridi združila moči z Dwayanom Wadom in Chrisom Boshom, medtem ko ju bo s klopi vodil legendarni Pat Riley. Vročica trenutno na Vzhodu drži osmo mesto in jo čaka še dolga bitka za uvrstitev v končnico.

Starejši od bratov Dragić bo z Miamijem novo pogodbo podpisal šele po izteku sedanje, torej po koncu sezone, ko naj bi po napovedih s trikratnimi prvaki lige NBA podpisal večletno pogodbo v višini od 10 do 16 milijonov dolarjev na sezono.

“Zelo smo veseli, da smo se z nakupom Gorana Dragića približali naslovu prvaka. Prav tako som zadovoljni, da smo naši družini dodali še njegovega brata Zorana. Lepo je imeti bratski tandem in nekoga, ki bo pomagal pri rotaciji,” je prihod slovenskega dvojca na Florido pozdravil Riley.

Ob koncu prestopnega roka v ligi NBA omenimo še povratek Kevina Garnetta v Minnesoto.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images