Dragić Miami popeljal do nove zmage

Liga NBA 5. Mar 20159:53 > 10:03

Ljubljana – Goran Dragić v dresu Miamija nadaljuje z izvrstnimi predstavami. Slovenski kapetan je ob zmagi vročice proti Los Angeles Lakers s 100:94 dosegel 21 točk in dosegel 500. trojko v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Zoran Dragić odšel na kaljenje v D-League, kjer bo igral za Sioux Falls Skyforce.

Ob Goranu Dragiću (ob 21 točkah je v 36 minutah dodal še šest podaj in štiri skoke) sta bila za zmago proti Los Angeles Lakers najzaslužnejša še Dwayane Wade (25 točk) in Hassan Whiteside (18 točk in 25 skokov). Ljubljančan je še na drugi tekmi zapored dosegel 21 točk, verjetno najpomembnejše tri točke pa je dosegel tri minute in pol pred koncem, ko je s trojko Miami popeljal v vodstvo in ga zadržal do konca. V zadnjih minutah tekme sta stvari v svoje roke z nekaj atraktivnimi potezami vzela Wade in Whiteside in potrdila novo zmago vročice.

Zoran na kaljenje v D-LeagueIz Miamija prihaja še ena zanimiva novica za slovenske ljubitelje košarke. Vodstvo moštva iz Floride se je odločilo, da Zorana Dragića do konca letošnje sezone pošlje na kaljenje D-League, kjer bo branil barve podružničnega moštva Sioux Falls Skyforce.

Omenimo še izjemen dosežek Russella Westbrooka, ki je ob zmagi Oklahome po podaljšku s 123:118 proti Philadelphiii dosegel četrti zaporedni dvojni dvojček (rekordnih 49 točk, rekordnih 16 skokov in 10 podaj), kar je nazadnje uspelo Michaela Jordana. V izbranem društvu pa so le še Magic Johnson, Wilt Chamberlain, Oscar Robertson in Maurice Stokes.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images