Je Dragićev Miami ostal brez prvega zvezdnika?

Liga NBA 3. Apr 201511:44 > 11:48

Ljubljana – Miami Heat se bo očitno vse do konca rednega dela boril za uvrstitev končnico, po poškodbi prvega zvezdnika Dwayana Wada, ki je morda že končal sezono, pa bo ta naloga za Gorana Dragića in soigralce še toliko težja. Vročica sinoči nemočna proti Clevelandu LeBrona Jamesa. V nedeljo ob 21:30 v živo na SK 1 Cleveland vs. Chicago.

Po porazu s Clevelandom je Miami padel na osmo mesto vzhodne konference in ima sedaj enak izkupiček kot deveti Boston, kar napoveduje krčevit boj za uvrstitev v končnico vse do konca rednega dela sezone. V obračunu nekdanjih soigralcev pri Miamiju med Dwayanom Wadom in LeBronom Jamesom je imel več razlogov za veselje drugi. James je bil s 23 točkami s Kyriejem Irvingom prvi strelec konjenikov in eden glavnih junakov visoke zmage, medtem ko si je Wade že v prvem polčasu poškodoval koleno. “Lahko bi bilo še slabše,” je sicer navijače poskušal potolažiti 33-letni zvezdnik vročice, ki se je poškodoval po enem izmed prodorov po desni strani.

Ob že daljši odsotnosti Chrisa Bosha je nova poškodba Wada zgolj še ena velika težava v nizu za trenerja Erika Spoelstro, ki že skozi celotno sezono pogreša vsaj kakšnega igralca.

Proti Clevelandu sta bila na parketu sicer oba brata Dragić. Goran je v 33 minutah zbral 11 točk in sedem podaj, Zoran pa je v dobrih štirih minutah ostal brez točke, potem ko je zgrešil tri mete iz igre.

Za Cleveland je bila to že 17. zaporedna zmaga na domačem parketu, s katero so ostali na drugem mestu na Vzhodu. Naj še omenimo, da je James na večni lestvici najboljših strelcev na 20. mestu prehitel legendarnega centra New Yorka Patricka Ewinga. Prvi zvezdnik lige NBA je v karieri dosegel že 24.815 točk.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images