Jordan bi danes dosegal 45 točk na tekmo

Liga NBA 14. Okt 201311:33 > 11:41

Ljubljana – Košarkarski navdušenci se pogsto sprašujejo, kako bi se najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan danes znašel v ligi NBA. Če vprašate njegovega nekdanjega soigralca Horacea Granta, bi v povprečju dosegal po 45 točk na tekmo.

Ne, ne morete primerjati različnih obdobji. Od naših dni pa do danes so se pravila korenito spremenila. Takrat je bilo veliko več fizične igre, veliko več kontakta. Danes lahko tečete po terenu brez, da se vas dotaknejo. Danes bi Michael Jordan v povprečju dosegal 45 točk na srečanje,” je nekdanji igralec Chicago Bulls Horace Grant odgovoril na vprašanje, kakšna je primerjava med njegovimi biki z Michaelom Jordanom na čelu in današnjim Miamijem LeBrona Jamesa.

Še kako je bil zanimiv Grantov komentar na nedavno izjavo njegovega nekdanjega soigralca Scottieja Pippena, ki je dejal, da bi James lahko postal boljši igralec od Jordana. “Scottie je zagotovo pil na ta dan, ko je to izrekel (smeh). Michaela se ne da primerjati z nikomer. Lahko primerjate, toda Michael je najboljši igralec, s katerim sem igral ali proti kateremu sem igral. Ne želim zmanjšati zaslug Kobeja, LeBrona, Carmela Anthonyja ali Derricka Rosea, vendar počakajmo, da končajo z igranjem. Takrat lahko primerjamo dve karieri,” je odvrnil Grant.

Grant je bil član šampionske zasedbe Chicago Bulls med letoma 1991 in 1993, ko so biki osvojili tri zaporedne naslove. Kasneje je igral še za Orlando, Seattle in Los Angeles Lakers, s katerimi je leta 2001 osvojil še svoj četrti naslov prvaka lige NBA.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images