Zmagoslavni povratek Rosea v Chicago

Chicago – Po 18 mesecih odsotnosti je 25-letni zvezdnik lige NBA Derrick Rose znova zaigral pred svojimi navijači v United Centru v Chicagu. Biki so bili s 96:81 boljši od Detroita, Rose pa je za nameček odigral kot v starih časih.

Trikratni udeleženec all-star tekme vseh zvezd in najmlajši MVP v zgodovini lige NBA je minulo sezono v celoti izpustil zaradi poškodbe kolena. Več kot očitno pa je po dolgotrajni rehabilitaciji povsem pripravljen, da se vrne na parket. Sinoči je po letu in pol znova zaigral tudi pred domačimi navijači, ki so ga z navdušenjem pozdravili v United Centru.

MVP, MVP, MVP,” je odmevalo v vetrovnem mestu, ko je Derrick Rose prišel v stik z žogo. Prvi zvezdnik bikov navijačev ni pustil na cedilu. K zmagi proti Detroitu s 96:81 je v 22 minutah dodal 22 točk (met iz igre 6/9), ob tem je zbral še dva skoka in dve podaji.

Občutek imam, da sem še bolj eksploziven. Rad igram. Zdi se mi, da tudi skačem lahko višje. Tega zgolj še nisem pokazal, er za to ni bilo potrebe. Najpomembnejše po taki poškodbi je mentalni del. Počutim se normalno, prav nič me ne skrbi,” je bil po tekmi zadovoljen Rose, ki bo v letošnji sezoni očitno znova med najboljšimi strelci lige, Chicago pa znova lahko sanja o naslovu. Prvem po eri Michaela Jordana.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images