Aldridge ostaja v Spursih, zvestoba za 72 milijonov

Liga NBA 17. Okt 20170:00 > 0:08
Ronald Martinez, Getty Images Sport

San Antonio Spursi so rešili nastajajočo težavo v zvezi s krilnim centrom Lamarcusom Aldridgom in to storili z nesramno bogatim podaljšanjem njegove pogodbe.

Lamarcus Aldridge si bo v naslednjih letih manel roke, saj bo za spoštovanje triletne pogodbe dobil vrtoglavih 72 milijonov dolarjev, kar pomeni, da bo na sezono zaslužil 24 milijonov, obenem pa davki v zvezni državi Teksas niso tako visoki kot drugod, tako da se bo velik del pogače dejansko znašel na njegovem računu.

Prvi je novico v javnost spravil NBA novinar Adrian Wojnarowski, hitro zatem pa je bila tudi uradno potrjena. Petkratni udeleženec tekme zvezd je v Teksasu od leta 2015, prej pa je kar devet sezon prebil pri Portlandu, kjer je postal eden najboljših košarkarjev v ligi.

V minuli sezoni je pri Spursih dosegal 17.3 točke in 7.3 skoka na tekmo, njegov odstotek meta za tri točke (41%) pa je bil najboljši v vseh letih njegove kariere. Je pa v končnici odigral precej slabše, kot se je od njega pričakovalo. Dosegal je najmanj točk in skokov v svoji kareri nastopanja v končnici lige NBA.