Zlati Goran Dragić sezono začel s porazom

Liga NBA 19. Okt 20173:46 > 3:57
Getty Images

Drugi tekmovalni dan v ligi NBA je prinesel tudi nastop edinega zlatega košarkarja iz Eurobasketa. Goran Dragić se je z Miamijem pomeril proti Orlandu in sezono odprl s porazom.

Mike Ehrmann, Getty Images Sport

Derbi Floride je pripadel košarkarjem Orlanda, ki so pred domačimi gledalci premagali Miami s 116:109.

Miami je tekmo odprl bolje in celo dobil prvo četrtino s 37:32, potem pa se je vse začelo obračati navzdol oziroma v smer Orlanda, ki povsem prevzel pobudo in ob koncu tretje četrtine vodil že za 10 točk. V zadnjih 12-ih minutah pa se vročici ni uspelo resneje približati nasprotniku, ki je tako slavil s sedmimi točkami razlike.

Slovenski organizator igre Goran Dragić je prikazal dokaj solidno predstavo in bil celo drugi najboljši strelec svoje ekipe in četrti strelec tekme. Vendar to ni bilo dovolj za otvoritveno zmago njegove ekipe. Njegov met iz igre tokrat ni bil na pravem nivoju. V dobrih 30-ih minutah je dosegel 17 točk (iz igre 6/19, za tri 1/4) k temu pa je dodal 5 skokov, 6 podaj in eno ukradeno žogo.

Miami spet ni imel veliko razpoloženih igralcev, poleg dveh stalnih košarkarjev, ki vlečeta voz. Daleč najboljši na tekmi je bil Hassan Whiteside z 26 točkami in kar 22 skoki. Tretji najboljši strelec ekipe je bil Dion Waiters s 15 točkami.

Pri domačih je bil najboljši strelec Fournier s 23 točkami, sledil je Vučević z 19 točkami in 13 skoki.