Irving: Ko nosim masko, gledam samo koš

Liga NBA 15. Nov 201715:43 > 15:57
Getty Images

Zaradi poškodbe čeljusti, je Kyrie Irving izpustil dve tekmi v dresu Bostona, ob povratku nazaj na igrišče pa je moral nositi zaščitno masko, ki pa ga je pri igri močno ovirala.

“Tako pač je … Občutek je, kot da nosim zamegljena očala. Ko masko dam iz obraza vidim vse, a ko je imam na sebi se periferni vid močno zmanjša. Na to se moram navaditi,” je dejal Kyrie Irving, potem ko je moral nositi zaščitno masko, a vseeno dosegel največ točk na zadnji tekmi (25). Zaščitno masko, ki mu jo je pridelal soigralec Aron Baynes bo moral nositi vsaj dva tedna.

Kyrie je tokrat nosil prozorno masko in ne tiste črne, s katero se je leta 2012 proslavil, ko je Knicksom natresel kar 41 točk.

“Soigralci so me spraševali, ali bom nosil črno masko. Obstaja en velik minus takšne maske in to je, da soigralci ne dobijo toliko žog, kot bi jih sicer, saj sam ne vidim ničesar drugega kot svoje roke, žoge in koša. Zato sem takrat Knicksom dal toliko točk, saj črna maska povsem vzame pregled nad igro. Vesel sem, da sem tokrat nosil prozorno masko, ampak upam, da mi jo že kmalu ne bo potrebno več nositi.”