DeRozan in 52 točk za rekord in zmago

Liga NBA 2. Jan 20184:25 > 4:28
Getty Images/Gregory Shamus

V severnoameriški košarkarski ligi so 1. januarja odigrali štiri tekme. Poseben dosežek je uspel DeMarju DeRozanu, ki je za zmago Toronto Raptors prispeval kar 52 točk, s čimer se je zavihtel povsem na vrh najboljših igralcev v zgodovini edine kanadske ekipe v ligi NBA.

Toronto, drugo najboljše moštvo vzhodne konference, je po podaljšku odpravil Milwaukee Bucks s 131:127. Raptors so skoraj nepremagljivi pod domačima obročema, saj so vpisali še dvanajsto zaporedno domačo zmago. Edina ekipa, ki jih je v letošnji sezoni uspela premagati na njihovem terenu je Washington, temu pa je to uspelo 5. novembra lani.

DeMar DeRozan, met iz igre 17:29, je tretji igralec Toronta, ki je na eni tekmi dosegel vsaj 50 točk. Doslej sta se s tem dosežkom lahko pohvalila Vince Carter in Terrence Ross, ki sta dosegla 51 točk.

Od štirih tekem v ligi NBA na novega leta dan sta se dve končali po podaljšku. Portland Trail Blazers je bil po rednem delu boljši od Chicago Bulls s 124:120. Na preostalih dveh tekmah je ekipa Brooklyn Nets na domačem parketu premagala Orlando Magic z 98:95, košarkarji Minnesota Timberwolves pa so bili doma boljši od Los Angeles Lakers s 114:96.

Miami Heat, za katerega igra slovenski kapetan Goran Dragić, bo prvič v novem letu zaigral doma, ko bo v noči na četrtek gostil Detroit Pistons. Miami je trenutno na sedmem mestu na lestvici vzhodne konference.