Durant: Nisem si mislil, da jih bom dosegel 20.000

Liga NBA 10. Jan 201815:48
Thearon W. Henderson/Getty Images

Košarkar moštva Golden State Warriors Kevin Durant bil ahko na naslednji tekmi proti Los Angeles Lakers dosegel mejo 20.000 doseženih točk, za kar nikoli ni mislil, da mu bo uspelo.

Kevin Durant je od začetka kariere v ligi NBA pa vse do danes vpisal 19.975 točk, le 25 pa ga loči od posebnega dosežka. 

“Ko sem prišel v ligo NBA sem imel le en cilj in sicer osvojiti naziv najboljšega novinca sezone, potem pa sem samo nadaljeval z gradnjo svoje kariere. U svoji drugi sezoni sem želel imeti povprečje 25 točk na tekmo. Vsako sezono sem imel določen cilj, a nikoli si nisem mislil, da bom dosegel mejo 20.000 ali 30.000 točk. Razmišljal sem samo o dnevu, ki je bil pred menoj in užival v vsakem trenutku,” je dejal Durant.

29-letnik, ki je svojo kariero razdelil med Oklahomo in Golden State je drugi najmlajši košarkar v zgodovini lige, ki mu bo uspelo priti do 20.000 točk. Samo LeBron James je to dosegel prej, Durant pa se bo pridružil Michaelu Jordanu, Kobeju Bryantu in Wiltu Chamberlainu v skupini košarkarjev, ki so toliko točk dosegli pred svojim 30. rojstnim dnem.

“To je zares neverjetna družba. Nikoli si nisem mislil, da bom omenjen v istem stavku s temi legendami. Imeti te številke črno na belem, vedeti, da pripadaš neki skupini, to je nekaj posebnega zame,” je zaključil Durant.