Motivacija za tekmo zvezd lige NBA – 100.000 dolarjev

Liga NBA 29. Jan 20188:18 > 8:22
Jonathan Bachman, Getty Images Sport

NBA liga želi pred pričetkom prihajajočega All stars vikenda dodatno motivirati košarkarje, da bi tekmo zvezd odigrali borbeno in zavzeto. Zato bo vsak košarkar zmagovalne ekipe dobil 100.000 ameriških dolarjev, vsak košarkar poražene ekipe pa 25.000 zelencev.

Po fiasku na tekmi zvezd v zadnjih nekaj letih, ko so košarkarji obeh moštev le brezglavo tekli po igrišču in ko je bila obramba v zadnjem planu, se je liga NBA odločila, da ne samo spremeni format izbire košarkarjev, temveč da dodatno motivira košarkarje, ki bodo zaigrali na tekmi.

Komisar lige Adam Silver je zato povišal denarno nagrado, ki jo dobijo košarkarji zmagovalne ekipe, od letos naprej bo vsak košarkar prejel 100.00 dolarjev za zmago in 25.000 tisoč dolarjev za poraz.

Ni potrebno omenjati, da je ta odločitev naletela na odobravanje s strani košarkarjev. “Seveda bo tekma zdaj bolj zanimiva. Velika razlika je, ko kar naenkrat lahko dobiš 100.000 dolarjev,” je delaj organizator igre Bostona Kyrie Irving.

Tekma zvezd se bo odvila 18. februarja v Staples Centru v Los Angelesu, spremljali jo boste lahko tudi v živo na Sportklubu.