Porzignis: Želim igrati v končnici, to vedo vsi v klubu

Liga NBA 30. Jan 201813:12 > 13:14
Abbie Parr/Getty Images

Mladi zvezdnik NY Knicksov Kristaps Porzingis je razkril, da bi bilo zanj zelo pomembno, da hitro pridobi izkušnje z igranjem v končnici Lige NBA.

Moštvo iz New Yorka v zadnjih štirih sezonah ni zaigralo v zaključnem delu Lige NBA. Tudi letos pa bo imela ekipa, ki ji v napadu poveljuje Kristaps Porzingis, velike težave, da se prebije na tako željeno osmo mesto. Le tega zaenkrat drži Philadelphia, ki ima ob treh zmagah prednosti tudi tri tekme več.

O pomembnosti igranja v končnici se je razgovoril tudi Porzingis, ki si želi čim hitreje zaigrati tudi v tem delu sezone.

Izkušnje iz končnice bi bile zame v trenutni fazi kariere zelo pomembne. Prej kot se to zgodi, bolje bi bilo. Če pogledamo našo ekipo, ne premoremo veliko igralcev, ki bi imeli izkušnje s končnico, a se o njej neprestano pogovarjamo,” je dejal Porzingis.

V Ligi NBA bo zelo pomemben datum 8. februar, ko se bo zaključil letošnji “prestopni rok”. Porzingis si seveda želi svežih moči v napadu New Yorka, a se v odločitve vodstva kluba ne bo mešal.

Vsi v klubu vedo, da si želim čim prej zaigrati v končnici. To je edino o čem razmišljam. Nikomur ne bom govoril kaj mora delati. Moja naloga je igranje in to, da prikažem čim boljše predstave,” je odločno zaključil Porzingis.

V kolikor se bodo pri New Yorku odločili za okrepitev ekipe, bo to jasno zelo hitro, vsaj zaenkrat pa glasnih govoric o kakšni odmevni menjavi ni.