LeBron v zaključku zaustavil Dragićev Miami

Liga NBA 1. Feb 20184:17 > 4:18
Andy Lyons, Getty Images Sport

Derbi današnje noči med Clevelandom in Miamijem je pripadel Cavsom, ki so na domačem parketu na krilih LeBrona Jamesa premagali Gorana dragića in druščino, ki je izpustila iz rok lepo priložnost, da se z lanskimi finalisti izenači na lestvici.

Na vzhodu smo videli derbi med Clevelandom in Miamijem, ki je imel priložnost, da z zmago na lestvici celo prehiti Cavse in skoči na tretje mesto, a jim tega kljub odlični igri ni uspelo. Cleveland je namreč slavil z 91:89. Košarkarji iz Ohia, ki imajo sicer najslabšo obrambo lige so tokrat odigrali odlično v obrambi in nasprotniku dopustili samo 89. točk, potem, ko so na zadnjih sedmih tekmah vselej prejeli 100 ali več točk.

Prvi polčas je bil razdeljen na dva dela. Prva četrtina je pripadla Clevelandu, ki je bil boljši s 27:21. No druga pa je pripadla Miamiju, ki jo je dobil z 29:21 in celo na odmor odšel s prednostjo dveh točk.

Drugi polčas v Quicken Loans Arena je bil povsem izenačen, do konca tretje četrtine so domačini prišli do izenačenja in obetala se nam je zanimiva končnica.

Bilo je izenačeno vse do konca, domači so se v zadnje sekunde podali s prednostjo +2, Miami je imel napad za izenačenje oziroma celo za zmago. Žogo je imel v rokah James Johnson, ki je šel v prodor, vendar mu jo je uspel ukrasti LeBron James in svoji ekipi zagotoviti pomembno zmago.

Goran Dragić je bil sicer drugi strelec srečanja takoj za LeBronom, ki je dosegel 24 točk in zbral 11 skokov. Najboljši strelec vročice pa je ob metu iz igre 7/17 dosegel 18 točk in k temu dodal še šest podaj in tri skoke.