Griffin presenečen: Za prestop sem izvedel na Twitterju

Liga NBA 1. Feb 201810:30 > 10:51
Harry How, Getty Images Sport

Blake Griffin, ki je celotno kariero preživel v dresu moštva Los Angeles Clippers, je po menjavi košarkarjev dobil novega delodajalca v Detroitu. Nad menjavo je bil presenečen, za nameček pa je za vse skupaj izvedel na družabnem omrežju Twitter.

“Šokiran je kar dobra beseda, s katero bi lahko opisal situacijo,” je dejal Blake Griffin na uradni predstavitvi v Detroitu. Clippersi za Griffina v zameno dobili Averyja Bradleyja, Tobiasa Harrisa in srbskega centra Bobana Marjanovića, kot tudi dva izbora na prihajajočih naborih novincev. 

“Košarka je posel, NBA liga je posel, ekipi pa sta sprejeli odločitev. Rad bi le vedel, ali bi imel priložnost govoriti s kom v moštvu, preden se je to zgodilo. Ugotoviti to iz Twitterja, preko drugih ljudi in virov, je težko, ker sem bil pri tej franšizi tako dolgo. A na koncu je košarka posel in jaz bom igral tam, kjer si me klub želi, Clippersi pa tega očitno niso želeli,” je dejal Blake. 

28-letni košarkar je obenem izrazil obžalovanj, da v svoji pogodbi ni imel klavzule, s katero ga moštvo ne bi smelo prodati ali zamenjati. Griffinov debi v dresu Detroita se pričakuje v noči iz četrtka na petek, ko Detroit doma gosti Memphis Grizzlies.