Griffin: LeBron Clevelanda nima za svojega talca

Liga NBA 5. Feb 201810:51 > 11:00
Gregory Shamus/Getty Images

Nekdanji generalni manager Clevelanda David Griffin pravi, da LeBron James želi voditi le slačilnico in da nima pod nadzorom celotne franšize, ko se ta odloča o prihodnosti.

Za LeBrona Jamesa pogosto pravijo, da je v Clevelandu več kot le košarkar in da hoče biti obenem tudi trener ter tudi, da je njegova beseda glavna v potezah franšize. To so tiste govorice, ki pravijo, da si James sam izbira soigralce in odloča, kdo lahko pride v njegovo moštvo in kdo ne.

Te govorice so nekdanjega športnega direktorja Clevelanda Davida Griffina razburile, saj pravi, da to ni res. Situacija je po njegovem mnenju ravno nasprotna, saj se James ne želi obremenjevati s takšnimi stvarmi in da želi biti le vodja slačilnice. 

“James je obseden s tem, da dobiva tekme. On želi biti le vodja svojega moštva. Veliko dela za svoje telo in da se psihološko pripravi na tekme. Mislim, da ni košarkarja na tem svetu, ki bi se tako veliko pripravljal kot se James,” je dejal Griffin in nadaljeval: “Ljudje imajo Jamesa za najboljšega košarkarja generacije in normalno je, da klub ne želi storiti ničesar, kar bi ga vznemirilo. Realnost je povsem drugačna. Ko smo se odločali o velikih zamenjavah košarkarjev smo mu to povedali, a on ni imel besede pri tem. Tako je bilo, ko smo pripeljali Kevina Lova in ko je odšel Kyrie Irving. James nikoli ni rekel, koga pripeljati in koga zamenjati.”