Nowitzki v zgodovino – presegel 50.000 minut igranja

Liga NBA 6. Feb 20189:06 > 9:07
Getty images/Doug Pensinger

Na neverjeten seznam dosežkov je Dirk Nowitzki dodal še enega - po tekmi s Clippersi je postal šele šesti igralec v zgodovini lige NBA, ki je na parketu preživel več kot 50.000 minut.

Nemec, ki je celotno 20-letno profesionalno kariero v najmočnejši ligi na svetu preživel pri Dallas Mavericks, je za dosego mejnika proti Clippersom potreboval sedem minut. Na koncu je odigral 25 minut, v katerih je dosegel 12 točk, Mavsi pa so izgubili s 101:104.

Dirk je v družbo izbrancev prišel z drugačnim imenom, saj je njegov dres tokrat krasil napis “Nowitkzi”. “To sem opazil šele po koncu tekme. Nisem imel pojma, očitno se tudi takšne stvari dogajajo. Lahko bi rekli, da ta napaka lepo izraža celotno našo sezono,” se je po tekmi smejal Nowitzki.

Pri 39 letih Nowitzki letos v povprečju igra slabih 25 minut na srečanje, kar je še najmanj od njegove debitantske sezone dalje. V klubu “preko 50.000 minut”, se je Nemec pridružil Kareemu Abdul-Jabbarju, Karlu Maloneu, Kevinu Garnettu, Jasonu Kiddu in Elvinu Haysu.