Miami zapravil 24 točk prednosti, črni niz se nadaljuje

Liga NBA 15. Feb 20182:22 > 2:37
Getty Images

Goran Dragić je z Miamijem v vzhodnokonferenčnem obračunu proti Philadelphiji izgubil s , čeprav je imela ekipa iz Floride na začetku tretje četrtine gromozansko prednost. To je bila zadnja tekma vročice pred all stars vikendom, na igrišče se bodo spet podali ob koncu naslednjega tedna.

Košarkarji Miamija so v tekmo proti Philadelphiji vstopili v slabi formi, saj so pred gostovanjem v mestu bratske ljubezni in dvorani Wells Fargo Center izgubili šest od zadnjih sedmih tekem. Zato so varovanci Erika Spoelstre zdrsnili po razpredelnici vzhodne konference na osmo pozicijo, čeprav so bili še nekaj tednov nazaj v pogovoru za prva tri mesta. Na drugi strani je Philadelphia pred obračunom z Miamijem dobila štiri zaporedne tekme. 

Miami, ki je še vedno brez poškodovanega Kellyja Olynyka, je prvi polčas suvereno dobil, predvsem zaradi odličnega Gorana Dragića, ki je po 24 minutah igre dosegel kar 16 točk. Miamijeva prednost pa je na začetku drugega polčasa znašala kar 24 točk, a se je Philadelphia do konca tretje četrtine uspela približati na vsega osem točk zaostanka.

Moštvo 76ers je v zadnjo četrtino vstopilo še bolj odločeno in le vprašanje časa je bilo, kdaj bodo prišli nazaj v igro. To se je zgodilo pri izenačenju na 90:90, kasneje so Ben Simmons in druščina, ki je igrala brez prvega centra Joela Embiida, uspeli celo povesti za pet točk. Končnica je bila zelo razburljiva in Miami je imel po številnih napak celo priložnost za zmago, a je Dwyane Wade zgrešil met za zmago.

Najboljši strelec Philadelphie je bil z 19 točkami Dario Šarić, Ben Simmons je dosegel trojnega dvojčka (18+12+10), svojega šestega v sezoni, kar je nazadnje kot novincu uspelo le legendarnemu Magicu Johnsonu. Za Miami je 22 točk dosegel James Johnson, Goran Dragič je 16 od svojih 18 točk dosegel v prvem polčasu.