Curry: Sezona ni končana, vrnil se bom

Liga NBA 26. Mar 20188:14 > 8:15
Maddie Meyer, Getty Images Sport

Prvi zvezdnik Golden State Warriors Steph Curry je prepričan, da bodo vse težave, s katerimi se aktualni prvaki soočajo, ekipo naredile samo močnejšo, ko se bo začela končnica.

Na osnovi tistega, kar so mi povedali, so dovolj trije tedni, da bomo videli, kje sem in kako daleč sem z okrevanjem. Pomembno je, da psihično ostanem pozitiven,” je dejal Steph Curry, ki si je na obračunu proti Atlanti poškodoval koleno, potem ko je pred tem že počival šest tekem zaradi težav z zapestjem.

Curry se bo ekipi znova priključil pred začetkom končnice. “Težko je. Naporno sem delal v zadnjem času, da bi se ekipi lahko priključil ob zaključku rednega dela prevenstva,” nadaljuje prvi zvezdnik bojevnikov. Pred dvema letoma se je poškodoval na prvi tekmi izločilnih bojev proti Houstonu, nato pa izpustil naslednje štiri obračune: “Ni enako. Smešno je, da se sedaj lahko šalim na ta račun. Vrnil se bom.”

Ob Curryju imajo v ekipi Steva Kerra težave tudi Kevin Durant, Klay Thompson in Draymond Green: “Nič od tega ne bo vplivalo na nas in oddaljilo od končnega cilja, ki je ubranitev naslova. Ko gledamo na vse težave, ki smo jih imeli, se lahko tudi nasmejimo, saj so nas naredile samo močnejše. Ko se bodo fantje vračali, bomo vse to lahko izkoristili kot prednost,” je zaključil Curry.