Dragić: Zelo bi bil vesel, če bi Dončić prišel v Miami

Liga NBA 5. Apr 201819:28 > 19:43
Mike Ehrmann, Getty Images Sport

Košarkar Miamija Goran Dragić se je po poročanju STA-ja v pogovoru s slovenskimi novinarji preko Skypa razgovoril tudi o Luki Dončiću in o prihajajočem naboru Lige NBA.

KZS

Jaz bi bil zelo vesel, če bi Luka Dončić prišel v Miami,” je prihajajoči nabor Lige NBA, na katerem bo skoraj zagotovo sodeloval tudi Luka Dončić, komentiral Goran Dragić.

Slovenski branilec, ki ima za sabo sanjsko sezono v Ligi NBA, je v pogovoru s slovenskimi novinarji razkril, da bi bilo za Dončića zelo dobro, če bi ga na naboru izbral Phoenix, ki naj bi ga v prihodnji sezoni vodil nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov.

Prvi dve sezoni sta najtežji, zato bi bilo super, da bi imel Dončić ob sebi nekoga, ki ga pozna in ki mu zaupa. Seveda pa ni zagotovo, da bo Kokoškov prevzel Phoenix, kot tudi ni jasno, v katero ekipo bo šel Luka. Jaz bi bil zelo vesel, če bi prišel v Miami,” je še dodal Dragić. Slovenski čudežni deček sicer še ni uradno potrdil, če bo sodeloval na letošnjem naboru.

Slovenija junija brez Dragića, za njim najnapornejša sezona v karieri

Košarkar Miamija junija ne bo pomagal slovenski reprezentanci v kvalifikacijah za SP. Dragić bo soigralcem in celotnemu štabu kljub vsemu stal ob strani v vlogi navijača: “Bom najglasnejši navijač, saj vem, kako pomembni sta ti dve tekmi.” Slovenija se bo junija pomerila s Črno goro in Španijo.

Dragića je slovenskim novinarjem razkril tudi šokantno dejstvo, da slovenska reprezentanca še vedno ni dobila nagrade za evropskega prvaka. Kapetan se zaveda, da zadeva ni le v rokah Košarkarske zveze Slovenije, temveč mora svoje dodati še država: “Žal zdaj nimamo sogovornika na drugi strani, tako da mislim, da se bo stvar še zavlekla. To je res žalostno, nimam drugih besed.

V Ligi NBA je Dragić letos v fantastični formi, ob uvrstitvi v končnico in ob igranju na prestižni tekmi All-star pa je organizator igre priznal, da je za njim najnapornejša sezona v karieri. “Utrujen sem tako fizično kot psihično, zato imam zdaj nekaj dni prosto, da si naberem svežih moči za končnico. Do konca rednega dela imamo še tri tekme. Ne razmišljamo o tekmecu v prvem krogu, temveč se osredotočamo predvsem nase,” je zaključič Dragić.