Ob koncu rednega dela dva trenerja ostala brez dela

Liga NBA 12. Apr 201814:57 > 15:10
Getty images/Streeter Lecka

Po poročanju medijske hiše ESPN Frank Vogel ni več trener Orlanda, že pred tem pa se je z mesta trenerja New York Knicksov poslovil Jeff Hornacek.

Orlando je v rednem delu sezone prišel do vsega 25 zmag in doživel kar 57 porazov. Ekipa iz Floride je na Vzhodu osvojila predzadnje mesto.

Frank Vogel, ki je Orlando vodil drugo leto zapored, je že v lanski sezoni imel nekaj težav, zdaj pa tudi dokončno zapustil trenersko klop tega kluba. ESPN poroča, da bo generalni manadžer John Hammond takoj krenil v akcijo za iskanje novega trenerja.

Naslednik Vogla bo že peti trener Orlanda od leta 2012, ko je odpoved dobil Stan Van Gundy. Orlando od takrat naprej neuspešno lovi uvrstitev v končnico.

Do spremembe je prišlo tudi na klopi New Yorka, kjer je so se po novi sezoni brez končnice za sodelovanje zahvalili Jeffu Hornaceku.

Predsednik Knicksov Steve Mills in generalni manadžer ekipe Scott Perry sta odločitev sprejela takoj po rednem delu sezone, Hornacek pa se je od ekipe poslovil z zmago proti Clevelandu.

Po poročanju ESPN-a so trenerske menjave mogoče še pri Milwaukeeju, Phoenixu in Memphisu, zato bo v prihodnjih tednih še zelo zanimivo.