Ob 21:00 na SK3: Spursi in GSW začenjata boj v končnici

Liga NBA 14. Apr 201815:54 > 15:56
Christian Petersen, Getty Images Sport

Danes ob 21:00 se začenja playoff v ligi NBA, v četrtfinalu zahoda pa nas čaka izjemen obračun med San Antonio Spursi in Golden State Warriorsi.

Danes se v Ligi NBA začenja boj v končnici, kjer se bo 16-ekip udarilo v boju za naslov najboljšega čez lužo. Za uvod pa nas čaka izjemno vroč obračun med ekipama, ki vesta kako je to, ko osvojiš naslov najboljšega v najmočnejši košarkaški ligi na svetu.

Golden State Warriorsi odpirajo končnico pred domačimi gledalci, vendar občutek oziroma zaključek rednega dela sezone se nikakor ni odvijal po njihovih načrtih. Že to, da bi redni del sezone končali na drugem mestu se je pred začetkom sezone zdelo praktično nemogoče, a se je vendarle zgodilo. Letos so aktualni prvaki izgubili kar 24-krat lani so imeli ob koncu rednega dela sezone na svojem koncu samo 15. porazov. Za nameček pa so na zadnji tekmi proti Utahu izgubili s kar 40 točkami razlike.

Tudi San Antonio letos nikakor ni našel prave forme predvsem zaradi tega, ker je bil skozi celotno sezono poškodovan Kawhi Leonard, ki ga po vsej verjetnosti tudi tokrat ne bomo videli na tekmah. Na koncu so zasedli šele sedmo mesto, svoje upe polagali predvsem v LeMarcusa Aldridga, ki je letos pokazal največ.

Vendar vselej so tekme v končni zgodba zase in prav zato bo že na prvi tekmi zanimivo videti, ali se zna že v prvem krogu zgoditi kakšen čudež. Favoriti pa so zagotovo košarkarji Golden Stata, a bo San Antonio vseeno zelo nevaren tekmec.

Ekipi sta se lani srečala v drugem krogu, prvaki so dobesedno pometli s San Antoniem. Danes pa se bodo morali aktualni prvaki znajti brez poškodovanega Stephena Currjya.

Tekmo si od 21:00 dalje lahko ogledate na SportKlubu3.