LeBron: "Hočete, da 'namočim' soigralce?"

Liga NBA 21. Apr 20185:37 > 5:41
Mike Lawrie/Getty Images

Najboljši košarkar Clevelanda, LeBron James, je dejal, da bo vzrok za poraz proti Indiani najprej poiskal pri sebi, šele potem se bo osredotočil na napake ostalih.

Abbie Parr/Getty Images

Cleveland je ob polčasu proti Indiani vodil za 17 točk, na koncu pa vseeno izgubil, kar pomeni, da se bo serija v Ohio v najboljšem primeru za konjenike, preselila z izidom 2-2.

To je končnica, vsako tekmo je potrebno dobiti, ne glede na to, ali imaš prednost domačega parketa, ali pa igraš v gosteh. To je potrebno imeti v zavesti. Prišli smo zmagat, čutil sem, da moramo dobiti tekmo, pa nismo. Na koncu nismo odigrali tako, kot bi morali, bili so bolj agresivni, vsaj v drugem polčasu, imeli so ritem, mi ne in to je vse,” je po srečanju povedal LeBron.

Veteran je tekmo zaključil z 28 točkami in 12 skoki, novinarje pa je po srečanju zanimalo, če LeBron od svojih soigralcev čuti dovolj veliko mero podpore, ali pa meni, da bi jih moral spodbujati k še nekoliko boljšim predstavam.

Kaj pričakujete? Da ‘namočim’ svoje kolege? Ne zanima me. Vsi bi lahko igrali bolje, ampak tudi jaz imam rezerve. Izgubil sem šest žog, imel sem nekaj slabših potez. Bolje moramo igrati kot celotna ekipa. Samo tako imamo možnosti za zmago,” je nekoliko nejevoljno odreagiral James.

Jayne Kamin-Oncea/Getty Images