"Kokoškov pripravljen, da postane glavni trener v NBA"

Liga NBA 22. Apr 201813:05 > 13:19
Gene Sweeney Jr, Getty Images Sport

Srbski strokovnjak Igor Kokoškov je eden od kandidatov za trenerja Phoenixa, njegov trenutni šef pri Utahu Quin Snyder pa meni, da je njegov pomočnik že nekaj časa pripravljen za to funkcijo.

Prvi trener Utaha je poudaril, da 46-letni nekdanji selektor Slovenije že nekaj let premore dovolj znanja, da bi kot glavni trener vodil ekipo v ligi NBA.

“To je priznanje za Kokoškova. Že več let mu govorim, da je on lahko glavni trener v ligi NBA. On je potreboval čas, da je sebe videl v tej vlogi, ker je bil osredotočen na delo. Mislim, da je on od nekdaj vedel, da je nadarjen, vendar je zelo skromen in šele minulo leto je imel priložnost in pridobil dovolj izkušenj, kar mu je prineslo samozavest. On je nekdo, na kogar se jaz in celotni strokovni štab zanašamo. On si zasluži takšno priložnost, mi pa smo vznemirjeni, ne glede na to, ali jo bo dobil ali ne. Misslim, da je Kokoškov nekdo, ki bo v igri za prevzem funkcije glavnega trenerja v naslednjih letih,” je dejal Quin Snyder.

Kokoškov se je Utahu pridružil leta 2015, kot pomočnik pa v Detroitu že leta 2004 prišel do šampionskega prstana. Minulo leto je Kokoškov s Slovenijo slavil na evropskem prvenstvu v Turčiji po finalni zmagi proti Srbiji.

fiba.basketball