Toronto popustil, Cleveland pa izkoristil in povedel

Liga NBA 2. Maj 20184:47 > 4:55
Jason Miller/Getty Images

Cleveland Cavaliersi so na izjemno zanimivi prvi polfinalni tekmi vzhodne konference v gosteh s 113:112 premagali Toronto Raptorse in v seriji povedli z 1:0.

Cleveland Cavaliersi, ki so imeli že na prvi oviri velike težave z Indiano, so se sedaj pomerili z najboljšo ekipo na vzhodu po rednem delu sezone in jo na krilih LeBrona Jamesa tudi premagali, vendar po podaljšku.

Cavsi v niti enem trenuntku rednega dela srečanja niso vodili, pa so kljub temu prišli do podaljška. Toronto je skozi celotno srečanje vodil, najvišja prednost je bila +14. Nekako se je zdelo, da bodo Raptorsi tekmo mirno pripeljali do konca, vendar se je v zaključku tekme vse skupaj izničilo in sledil je podaljšek, ki so ga lanskoletni finalisti dobili z 8:7, v njem pa vseskozi vodili.

Lani je Cleveland serijo proti Torontu dobil s 4:0,  v letošnji sezoni pa bo ta obračun še kako zanimiv vse do konca.

Na tekmi je blestel kdo drug kot LeBron James, ki je prišel celo do trojnega dvojčka, saj je v statistiko vpisal 26 točk, 13 podaj in 11 skokov. Sledila sta mu J.R.Smith z 20 točkami in Kyle Korver z 19 točkami.

Pri Torontu je največ 22 točk dosegel Demar DeRozan. Sledil mu je Jonas Valančiunas, ki je ob 21 skokih, dosegel prav toliko točk. Za njim pa prav tako razpoloženi Kyle Lowry, ki je ob 10 asistencah dosegel še 18 točk.