Kokoškov: Želim odličen program, ki prinaša uspehe

Liga NBA 4. Maj 20183:09 > 3:20
Tim Warner/Getty Images

Novi trener Phoenix Suns Igor Kokoškov komaj čaka, da začne delo v klubu iz Arizone. Nekdanji slovenski selektor je v Phoenixu že deloval, ekipi pa se bo pridružil, ko bo Utah Jazz, kjer trenutno dela kot pomočnik, zaključila z nastopi v končnici.

Srbski trener Igor Kokoškov bo spisal nov zgodovinski list lige NBA, saj bo postal prvi glavni trener v najmočnejši košarkarski ligi na svetu, ki je rojen v Evropi. Kokoškov že nekaj let uspešno deluje onkraj velike luže, pri Phoenix Suns pa bo končno dobil priložnost, da opravlja delo prvega trenerja.

“Navdušen sem, ker bom imel priložnost voditi Phoenix Suns in zahvaljujem se Robertu Sarverju in Ryanu McDonoughu, ker sta mi dala to priložnost. Zelo sem ponosen, ker bom prvi glavni trener, ki je odrastel izven Sveerne Amerike, prav tako pa sem zelo vesel, ker se bom vrnil v Phoenix in Sunse, kjer je moja družina že deset let. Tukaj sem bil delo zelo talentiranih in uspešnih ekip in veselim se, ker bom znova delal tukaj. Moj čas v Utahu nima vrednosti in sedaj smo v zelo pomembni play-off seriji in igralci ter trenerji zahtevajo mojo popolno pozornost. Na koncu sezone se bom posvetil novemu izzivu, to pa je gradnja odličnega programa in priprava na uspeh, ki si ga navijači Phoenixa zaslužijo,” je ob tem dejal Kokškov.

Nekdanji slovenski selektor je v karieri delal pri OKK Beogradu, Partizanu, na univerzi Missouri, nato v Detroitu, Los Angeles Clippers, Clevelandu, Pheonixu, Orlandu, od leta 2015 naprej pa je del strokovnega ustroja Utaha. Ob tem je Kokoškov delal tudi kot selektor Gruzije in seveda Slovenije, ki jo je popeljal do zmage na evropskem prvenstvu.