Rondo delil žoge, Davis "lomil" obroče za prvo zmago

Liga NBA 5. Maj 20184:27 > 4:29
Rob Carr/Getty Images

New Orleans je po dveh porazih v Oaklandu na domačem parketu zanesljivo ukanil Golden State s 119:100 in izid v zmagah znižal na 1:2.

V Smoothie King Centru je pod obročema dominiral Anthony Davis, ki je najzaslužnejši za skalp aktualnih prvakov. New Orleans se je v polfinalu zahodne konference veselil zmage s 119:100 prve v seriji proti Golden State Warriorsom, ki vodijo z 2:1.

Tekmo sta odločila oba dobra začetka obeh polčasov domačih košarkarjev. Ti so prvo četrtino dobili za devet točk, tretjo pa kar za 11. Warriorsi so večkrat zelo hitro izničili visok zaostanek, a tokrat so vsakič, ko so se približali, gostitelji našli odgovor in na koncu povsem zasluženo slavilil.

Junak tekme je bil seveda Davis. Dosegel je namreč 33 točk in k temu dodal še 18 skokov. Jrue Holiday je dodal 21 točk. Pri domačih pa je na malce drugačen način kraljeval Rajon Rondo, dosegel je namreč štiri točke, se je pa zato toliko bolj izkazal v drugih vlogah, saj je odlično asistiral Davisu, ki je potem odločno in močno zabijal. Ob desetih skokih je namreč zbral še kar 21 podaj.

Prvi strelec prvakov je bil s 26 točkami Klay Thompson, Steph Curry je dodal 19 točk. Kevin Durant je prispeval 22 točk, vendar je le dvakrat zadel v drugem polčasu.

Naslednja tekma bo v nedeljo ob 21:30.