Houston z Golden Statovo taktiko uničil Warriorse

Liga NBA 17. Maj 20185:10 > 5:29
Tim Warner/Getty Images

Košarkarji Houstona so na drgui tekmi konferenčnega finala Golden Statu nasuli kar 127 točk in rezultat v seriji izenačili na 1:1.

James Harden in Eric Gordon sta vknjižila po 27 točk, PJ Tucker je zadel 5 od šestih trojk in se zaustavil pri 22 točkah (rekord kariere v končnici). Trevor Ariza je prispeval 19 točk, Chris Paul 22. “S tako igro lahko premagamo kogar koli, kjerkoli, kadarkoli,” po tekmi dejal vidno zadovoljni  trener Mike D’Antoni.

Houston tudi tokrat sicer ni našel recepta za Kevina Duranta, ki je bil s 37 točkami (met 13/22) najučinkovitejši igralec Bojevnikov, a so precej bolje kot na prvi tekmi zaustavili preostale člane velike četvorke. Steph Curry, Klay Thomspon in Draymond Green so iz 35 metov iz igre dosegli le 30 točk. Curry (16 točk) je trojke metal 1/8, Thompsonov (8 točk) met iz igre je bil 3/11.

Houston, pri katerem sta Clint Capela in Harden zbrala po 10 skokov, je bil v tej prvini uspešnejši s 47:36. Rakete so po izenačenem začetku v vodstvo prešle tri minute pred koncem prve tretjine in v nadaljevanju vseskozi kontrolirale tekmo. Golden State se je na začetku zadnje tretjine približal na minus