Cleveland se ni predal in doma zmlel Boston

Liga NBA 20. Maj 20184:59 > 5:09
Jason Miller/Getty Images

Cleveland Cavaliersi so v finalu vzhoda prišli šele do svoje prve zmage in zaostanek v seriji znižali na 2:1. Tokrat so bili Boston Celticsi povsem brez moči, saj so jih Cavsi raztrgali s 116:86.

Potem, ko je Boston pred domačimi gledalci, dokaj zanesljivo dobil obe tekmi je bilo v Ohiu malce drugače. Cleveland je pred domačimi gledalci vendarle pokazal pravi obraz in se Bostonu vsaj delno maščeval za poraza na prvih dveh tekmah. Danes so v Quicken Loans Areni slavili s kar 30. točkami prednosti s 116:86.

Že od samega začetka je bilo jasno, da ima lanskoletni finalisti jasne želje in načrte pred domačimi gledalci. Napad in obramba Cavsov sta bila v primerjavi z ostalimi tekmami drugačni, bolj zagreti za igro in zmago. To se je na koncu poznalo tudi na semaforju.

Cavaliersi so že na samem uvodu prevzeli pobudo in vodstvo, na koncu pa so prvo četrtino dobili z 32:17. V vseh preostalih četrtinah so počasi višali svojo prednost pred Celticsi, ki v niti enem trenutku tekme niso vodili. Na koncu pa so morali priznati premoč s kar 30. točkami razlike.

Kakšnega večjega junaka na današnjem srečanju ni bilo, domači so si namreč lepo razporedili doseženi točke. Še vedno pa je bil v ospredju LeBron James, ki je bil s 27. točkami edino preko meje 20-ih točk na današnjem srečanju. Danes je bil odličen njegov met iz igre 8/12, nezgrešljiv pa je bil pri metu za tri 3/3, k vsemu temu pa je dodal še 12. asistenc in pet skokov. Dvojni dvojček je uspel Kevinu Lovu, ki je zbral 13 točk in 14 skokov.

Pri gostih je bil najbolje strelsko razpoložen Jayson Tatum z 18 točkami ter Terry Rozier, ki je dodal 13 točk.