Je Phoenix prvi izbor na "draftu" pripravljen menjati?

Liga NBA 20. Maj 20189:37 > 9:37
Tim Warner/Getty Images

Izvršni direktor ekipe Phoenix Suns Ryan McDonough je novinarjem zaupal, da obstaja lepa priložnost za "trade" prvega izbora na "draftu", če bi klubu kakšna ekipa v zameno ponudila igralca (ali igralce), ki bi ga (jih) kolektiv iz Arizone potreboval.

Suns so v tekoči sezoni zabeležili 21 zmag in 61 porazov, zato so imeli kajpak najboljše možnosti za to, da na prihajajočem naboru pridejo do prvega “picka”.

Odprti smo za možnosti, da kakšnega igralca pošljemo drugam. Očitno bomo imeli več podatkov o potencialnih opcijah tik pred naborom in videli bomo, kako bo šlo z intervjuji ter zdravstvenimi pregledi. Če pogledate NBA ligo, obstaja kar nekaj igralcev, za katere bi zamenjali prvi izbor na “draftu”. To bo za našo franšizo zelo naporen mesec,” je dejal McDonough.

Ekipa iz Arizone, ki jo bo v prihodnji sezoni kot trener vodil Srb, Igor Kokoškov, naj bi konec junija izbirala med DeAndrejem Aytonom in Lukatom Dončićem. “V ligi sem 15 let in nikoli še nisem bil v franšizi, ki bi imela prvi izbor. To je velika odgovornost, zlasti letos,” je dejal McDonough in dodal, da so Suns v zadnjih tednih pogovor opravili z 18 košarkarji.